array:29 [ "PARTY_TYPE" => "PUBLISHER" "PARTY_ID" => 13452 "CREATION_DATE" => "2014-04-04 00:00:00" "LAST_MODIFIED" => "2014-04-04 00:00:00" "PARTY_NAME" => "Interbooks" "PIID_STATUS" => "ACTIVE" "SOURCE" => null "PUBLISHING_GROUP_ID" => null "BIO_NOTE" => null "COUNTRY" => "GR" "RLTS" => 10 "LOGO" => null "WEB_VIEW" => null "WEB_SERVICE_URL" => null "SIZE" => null "LAST_CATALOG_UPD" => null "COMMENT" => null "OSDEL_CONTACT_PERSON" => 11 "BOOKSTORE" => null "ESHOP" => null "imprints" => array:1 [ "Interbooks" => 262 ] "categories" => array:21 [ "Οικονομικά και επιχειρήσεις" => 186 "Επιστήμες της πληροφορίας και έργα αναφοράς" => 17 "Κοινωνία και κοινωνικές επιστήμες" => 15 "Δίκαιο" => 13 "Ψυχολογία" => 12 "Εκπαιδευτικά" => 11 "Τεχνολογία, μηχανική και γεωργία, βιομηχανικές διεργασίες" => 10 "Χόμπι και ελεύθερος χρόνος" => 9 "Πολιτικές επιστήμες & διακυβέρνηση" => 6 "Ιατρική και Νοσηλευτική" => 4 "Λογοτεχνικές σπουδές" => 4 "Μαθηματικά" => 4 "Γεωεπιστήμες, Περιβάλλον και σχεδιασμός" => 3 "Μυθιστορήματα" => 3 "Παιδαγωγικά & Εκπαίδευση" => 3 "Πληροφορική" => 3 "Βιογραφίες και αληθινές ιστορίες" => 1 "Ιστορία" => 1 "Τέχνες" => 1 "Υγεία, Σχέσεις και Προσωπική Ανάπτυξη" => 1 "Φιλοσοφία" => 1 ] "pub_dates" => array:41 [ 1976 => 1 1977 => 1 1978 => 1 1979 => 0 1980 => 2 1981 => 0 1982 => 0 1983 => 0 1984 => 1 1985 => 0 1986 => 1 1987 => 3 1988 => 2 1989 => 4 1990 => 1 1991 => 7 1992 => 8 1993 => 6 1994 => 8 1995 => 13 1996 => 7 1997 => 17 1998 => 11 1999 => 37 2000 => 11 2001 => 7 2002 => 12 2003 => 10 2004 => 17 2005 => 15 2006 => 16 2007 => 14 2008 => 6 2009 => 8 2010 => 11 2011 => 2 2012 => 0 2013 => 0 2014 => 0 2015 => 0 2016 => 1 ] "recent_books" => array:5 [ 0 => SolrObject {#504 +"product_id": "1245911" +"translated": "false" +"publishing_status": "Κυκλοφορεί" +"last_update": "2019-02-28T05:41:54Z" +"product_status": true +"lcx": false +"add_product_ts": "2019-02-28T05:40:41Z" +"product_form_id": "BC" +"product_form": "Χαρτόδετο" +"product_kind": "Βιβλίο" +"pub_id": "13452" +"pub_name": "Interbooks" +"imprint": "Interbooks" +"height": 24.0 +"width": 17.0 +"distinctive_title": "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ" +"distinctive_subtitle": "Διερεύνηση της συμπεριφοράς των τουριστών και των ασχολούμενων με τα τουριστικά επαγγέλματα" +"thema_code": array:2 [ 0 => "KNSG" 1 => "JMAN" ] +"classification_main": "Βιομηχανίες φιλοξενίας, αθλητισμού, αναψυχής και τουρισμού" +"classification": array:2 [ 0 => "Βιομηχανίες φιλοξενίας, αθλητισμού, αναψυχής και τουρισμού" 1 => "Ανθρωπιστική ψυχολογία" ] +"category_main": "Οικονομικά και επιχειρήσεις" +"category": array:2 [ 0 => "Οικονομικά και επιχειρήσεις" 1 => "Ψυχολογία" ] +"language": array:1 [ 0 => "Ελληνική, Νέα" ] +"city": "Αθήνα" +"pub_year": 2016 +"lcno": 372403 +"gtin13": "9789603902300" +"prefix": "978-960-390" +"isbn13": "978-960-390-230-0" +"contr_id": array:1 [ 0 => "1070571" ] +"contr_name": array:1 [ 0 => "Λύτρας, Περικλής Ν." ] +"contr_id_role": array:1 [ 0 => "1070571_A01" ] +"contr_id_tab": array:1 [ 0 => "1070571_a" ] +"contr_role": array:1 [ 0 => "Συγγραφέας" ] +"contr_denoms": array:2 [ 0 => "Λύτρας, Περικλής Ν." 1 => "Lytras, Pericles" ] +"price": 38.16 +"vat": 6.0 +"price_type": "Προτεινόμενη ΛΤ με ΦΠΑ" +"cover": "https://bookpoint.gr/images/books/1245911" +"_version_": 1833593313679114240 } 1 => SolrObject {#507 +"product_id": "1163198" +"translated": "false" +"publishing_status": "Κυκλοφορεί" +"last_update": "2013-12-31T22:00:00Z" +"product_status": true +"lcx": false +"add_product_ts": "2013-12-31T22:00:00Z" +"product_form_id": "BC" +"product_form": "Χαρτόδετο" +"product_kind": "Βιβλίο" +"pub_id": "13452" +"pub_name": "Interbooks" +"imprint": "Interbooks" +"pages": 344 +"height": 24.0 +"width": 17.0 +"distinctive_title": "Διαχείριση χαρτοφυλακίου" +"thema_code": array:1 [ 0 => "KF" ] +"classification_main": "Χρηματοοικονομικά και λογιστικά" +"classification": array:1 [ 0 => "Χρηματοοικονομικά και λογιστικά" ] +"category_main": "Οικονομικά και επιχειρήσεις" +"category": array:1 [ 0 => "Οικονομικά και επιχειρήσεις" ] +"language": array:1 [ 0 => "Ελληνική, Νέα" ] +"edition_no": 1 +"city": "Αθήνα" +"pub_year": 2011 +"gtin13": "9789603902232" +"prefix": "978-960-390" +"isbn13": "978-960-390-223-2" +"contr_id": array:1 [ 0 => "1045014" ] +"contr_name": array:1 [ 0 => "Αρτίκης, Παναγιώτης Γ." ] +"contr_id_role": array:1 [ 0 => "1045014_A01" ] +"contr_id_tab": array:1 [ 0 => "1045014_a" ] +"contr_role": array:1 [ 0 => "Συγγραφέας" ] +"contr_denoms": array:1 [ 0 => "Αρτίκης, Παναγιώτης Γ." ] +"price": 37.1 +"vat": 6.0 +"price_type": "Προτεινόμενη ΛΤ με ΦΠΑ" +"cover": "https://bookpoint.gr/images/books/1163198" +"description": "<p>Χαρτοφυλάκιο είναι μία ομάδα επενδύσεων η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πραγματικά περιουσιακά στοιχεία όπως μία κατοικία, ένα αυτοκίνητο ή έπιπλα και χρηματοπιστωτικά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές και ομολογίες. Η διαχείριση χαρτοφυλακίου η οποία αποτελεί το αντικείμενο του παρόντος βιβλίου περιλαμβάνει τη διαδικασία συνδυασμού διαφόρων επενδύσεων σε ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο δημιουργείται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των επενδυτών, την παρακολούθηση του χαρτοφυλακίου και την αποτίμηση της απόδοσης του. </p><p>Ειδικά το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη. Το πρώτο μέρος "Γενική Επισκόπηση" περιλαμβάνει τα κεφάλαια 1 και 2. Στο κεφάλαιο 1 "Εισαγωγή" δίνεται ο ορισμός του χαρτοφυλακίου και η διάρθρωση του βιβλίου αναλυτικά. Στο κεφάλαιο 2 περιγράφεται το χρηματοοικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις. </p><p>Το δεύτερο μέρος "Θεωρία Χαρτοφυλακίου" περιλαμβάνει τα κεφάλαια 3, 4, 5, 6 και 7. Το κεφάλαιο 3 ασχολείται με την απόδοση και τον κίνδυνο μίας επένδυσης. Η θεωρία χαρτοφυλακίου αναπτύσσεται στο κεφάλαιο 4. Το κεφάλαιο 5 ασχολείται με την ανάλυση χρησιμότητας. Το κεφάλαιο 6 εξετάζει το υπόδειγμα ενός δείκτη, ενώ το κεφάλαιο 7 το υπόδειγμα πολλαπλών δεικτών. </p><p>Τα κεφάλαια 8,9, και 10 αποτελούν το τρίτο μέρος του βιβλίου "Υποδείγματα Αποτίμησης Αξιόγραφων και Αξιολόγηση Χαρτοφυλακίων". Το υπόδειγμα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων παρουσιάζεται στο κεφάλαιο 8. Το κεφάλαιο 9 ασχολείται με τη θεωρία εξισορροπητικής κερδοσκοπίας και το κεφάλαιο 10 με την παρουσίαση τεχνικών οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση της απόδοσης χαρτοφυλακίων λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο των χαρτοφυλακίων. </p><p>Το κεφάλαιο 11, το οποίο αποτελεί το τέταρτο μέρος βιβλίου "Ειδικά θέματα", ασχολείται με τη θεωρία αποτελεσματικής αγοράς η οποία εξετάζει τη σχέση μεταξύ των τιμών των χρεογράφων και της διαθέσιμης πληροφόρησης. </p><p>Το βιβλίο καλύπτει τόσο τη σύγχρονη θεωρητική άποψη όσο και το πρακτικό μέρος της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και απευθύνεται στους φοιτητές της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και στα στελέχη που παίρνουν αποφάσεις επενδύσεων στην πράξη. <br></p>" +"_version_": 1833600764617949184 } 2 => SolrObject {#508 +"product_id": "1127575" +"translated": "false" +"publishing_status": "Κυκλοφορεί" +"last_update": "2013-12-31T22:00:00Z" +"product_status": true +"work": "11438" +"lcx": false +"add_product_ts": "2013-12-31T22:00:00Z" +"product_form_id": "BC" +"product_form": "Χαρτόδετο" +"product_kind": "Βιβλίο" +"pub_id": "13452" +"pub_name": "Interbooks" +"imprint": "Interbooks" +"pages": 232 +"height": 24.0 +"width": 17.0 +"distinctive_title": "Essay Writing for Academic Purposes" +"thema_code": array:4 [ 0 => "4LE" 1 => "CJB" 2 => "1DDU" 3 => "2ACB" ] +"classification_main": "Για ELT / ESL διδασκαλία, μαθήματα, εξετάσεις και πιστοποιητικά" +"classification": array:4 [ 0 => "Για ELT / ESL διδασκαλία, μαθήματα, εξετάσεις και πιστοποιητικά" 1 => "Υλικό διδασκαλίας και μάθησης γλωσσών και μαθημάτων" 2 => "Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία" 3 => "Αγγλική" ] +"category_main": "Εκπαιδευτικά" +"category": array:2 [ 0 => "Εκπαιδευτικά" 1 => "Εκπαιδευτικά" ] +"audience": array:1 [ 0 => "ELT/ESL Εκπαίδευση Αγγλικών ως δεύτερη γλώσσα" ] +"language": array:1 [ 0 => "Αγγλική" ] +"city": "Αθήνα" +"pub_year": 2011 +"gtin13": "9789603902225" +"prefix": "978-960-390" +"isbn13": "978-960-390-222-5" +"contr_id": array:1 [ 0 => "1089719" ] +"contr_name": array:1 [ 0 => "Σιβρίδου, Φωτεινή" ] +"contr_id_role": array:1 [ 0 => "1089719_A01" ] +"contr_id_tab": array:1 [ 0 => "1089719_a" ] +"contr_role": array:1 [ 0 => "Συγγραφέας" ] +"contr_denoms": array:2 [ 0 => "Σιβρίδου, Φωτεινή" 1 => "Sivridou Fotini" ] +"price": 24.38 +"vat": 6.0 +"price_type": "Προτεινόμενη ΛΤ με ΦΠΑ" +"cover": "https://bookpoint.gr/images/books/1127575" +"description": "<p>Students of the English language often show an inability to express themselves in the target language. They find it easier to translate thoughts and ideas word for word from their native language into English. This way, however, they are inevitably led to incorrect language patterns caused by a difference in style of language patterns of expression in their native language and the target language. </p><p>Teaching writing is undoubtedly more difficult than teaching other language skills, especially for ESP students who have limited knowledge of the target language. Students should be able to recognise how a sentence is formed and functions in English, how a number of sentences can be linked together to form paragraphs centralising in a certain topic and, finally, how a number of paragraphs composes an essay that defines, exposes or explains a certain topic in the target language. Reading, on the other hand, is a skill that helps students acquire information and knowledge and use this information and knowledge in expositions of their own. </p><p>Bearing all that in mind, the writer of this book has collected a number of essays from various books, newspapers or magazines and analysed them in such a way that would help students understand the main rules that underlie academic essay writing. The approach followed, then, is that of reading -> analysing -> writing, an approach that can be very helpful in the early stages and especially with students who spend some time in the University libraries and often use bibliography written in the target language. </p><p>The writer has concentrated mainly on expositions (explanations, definitions, discussions) as they have been considered closer to the University student`s field subject, secondly on note-taking and summaries, and thirdly on technical / scientific reports. <br></p>" +"_version_": 1833604046865301504 } 3 => SolrObject {#509 +"product_id": "1175426" +"translated": "false" +"publishing_status": "Κυκλοφορεί" +"last_update": "2013-12-31T22:00:00Z" +"product_status": true +"lcx": false +"add_product_ts": "2013-12-31T22:00:00Z" +"product_form_id": "BC" +"product_form": "Χαρτόδετο" +"product_kind": "Βιβλίο" +"pub_id": "13452" +"pub_name": "Interbooks" +"imprint": "Interbooks" +"pages": 676 +"height": 24.0 +"width": 17.0 +"distinctive_title": "Επεξεργασία τροφίμων" +"thema_code": array:1 [ 0 => "TDCT" ] +"classification_main": "Τεχνολογία τροφίμων και ποτών" +"classification": array:1 [ 0 => "Τεχνολογία τροφίμων και ποτών" ] +"category_main": "Τεχνολογία, μηχανική και γεωργία, βιομηχανικές διεργασίες" +"category": array:1 [ 0 => "Τεχνολογία, μηχανική και γεωργία, βιομηχανικές διεργασίες" ] +"language": array:1 [ 0 => "Ελληνική, Νέα" ] +"edition_no": 1 +"city": "Αθήνα" +"pub_year": 2010 +"gtin13": "9789603902072" +"prefix": "978-960-390" +"isbn13": "978-960-390-207-2" +"contr_id": array:1 [ 0 => "1068688" ] +"contr_name": array:1 [ 0 => "Λάζος, Ευάγγελος Σ." ] +"contr_id_role": array:1 [ 0 => "1068688_A01" ] +"contr_id_tab": array:1 [ 0 => "1068688_a" ] +"contr_role": array:1 [ 0 => "Συγγραφέας" ] +"contr_denoms": array:1 [ 0 => "Λάζος, Ευάγγελος Σ." ] +"price": 50.88 +"vat": 6.0 +"price_type": "Προτεινόμενη ΛΤ με ΦΠΑ" +"cover": "https://bookpoint.gr/images/books/1175426" +"description": "<p>Η επεξεργασία τροφίμων ως επιστημονική και τεχνολογική δραστηριότητα καλύπτει μια ευρεία περιοχή από τη στιγμή της παραγωγής της πρώτης ύλης μέχρι τη διάθεση του τελικού προϊόντος. Περιλαμβάνει την εφαρμογή επιστημονικών αρχών με σκοπό την επιβράδυνση των φυσικών διεργασιών αποσυνθέσεως των τροφίμων, οι οποίες προκαλούνται από μικροοργανισμούς, ένζυμα ή περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η θερμότητα, η υγρασία και το ηλιακό φως - και δι` αυτού να οδηγηθούμε στη συντήρηση των τροφίμων. Βεβαίως, ένα μεγάλο μέρος της γνώσης αυτής έχει αποκτηθεί κατά το παρελθόν και τίθεται σε εφαρμογή με βάση την εμπειρία και τις πληροφορίες που παραδίδονται μέσω των γενεών. Όμως, κατά τα τελευταία ιδίως χρόνια, η έρευνα και ανάπτυξη έχουν οδηγήσει τόσο στη βελτίωση των παραδοσιακών μεθόδων επεξεργασίας, όσο και στην ανάπτυξη νέων αναδυομένων μεθόδων. </p><p>Η επεξεργασία των τροφίμων θα πρέπει να βασίζεται στη γνώση των ιδιοτήτων των βιολογικών υλικών και των τροφίμων τα οποία παρασκευάζονται από αυτά και επίσης, των μεταβολών (φυσικοχημικών, (βιο)χημικών, μικροβιολογικών) οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά την επεξεργασία. Η επεξεργασία των τροφίμων είναι πολύ παλαιότερη από την επεξεργασία στη χημική βιομηχανία. Επί αιώνες τα τρόφιμα υφίσταντο επεξεργασία σε οικιακές βιομηχανίες ή βιοτεχνίες, ενώ η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων αναπτύχθηκε λίγες εκατοντάδες χρόνια πριν. </p><p>Στο βιβλίο αυτό, η επεξεργασία των τροφίμων παρουσιάζεται ως ένα μίγμα των αρχών της χημείας, μικροβιολογίας και μηχανικής των τροφίμων. </p><p>Κατά τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου έγινε προσπάθεια να παρουσιασθεί η επεξεργασία τροφίμων κατά τρόπο λεπτομερή και προσιτό. Με δεδομένο ότι το αντικείμενο είναι ευρύ, καλύπτοντας μια ποικιλία αντικειμένων, μπορεί η σειρά παρουσιάσεως των διαφόρων μεθόδων να είναι δύσκολη, παρόλα αυτά, όμως, το καθιστά ενδιαφέρον και κυρίως μια πρόκληση.</p><p>Οι λεπτομέρειες των διαφόρων επεξεργασιών αναπτύσσονται σε δύο τόμους και τούτο λόγω του όγκου των απαιτούμενων πληροφοριών. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάθε επεξεργασία απαιτείται έλεγχος για να εξασφαλισθεί αφ` ενός η ασφάλεια των τροφίμων και αφ` ετέρου να διατηρηθεί η ποιότητα των τροφίμων.</p><p>Ο πρώτος τόμος της "Επεξεργασία Τροφίμων" καλύπτει κατά βάσιν επεξεργασίες οι οποίες καταλήγουν στη συντήρηση των τροφίμων και περιλαμβάνει αντικείμενα όπως την εισαγωγή στην επεξεργασία των τροφίμων, τη θερμική επεξεργασία, τις χαμηλές θερμοκρασίες, και τη χρήση ακτινοβολιών στην επεξεργασία των τροφίμων. Οι επεξεργασίες αυτές αναλύονται από την άποψη των βασικών τους αρχών, μαζί με την παρουσίαση των οποίων έχει συμπεριληφθεί και η περιγραφή του τυπικού εξοπλισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται κατά τις διάφορες διεργασίες. Τούτο θα βοηθήσει τον αναγνώστη στην καλύτερη κατανόηση των αρχών, αλλά και της εφαρμογής της κάθε επεξεργασίας. Βασικό συστατικό μέρος αποτελούν τα διάφορα προβλήματα, τα οποία επιτρέπουν στον ενδιαφερόμενο να εμπλακεί στον υπολογισμό και την καλύτερη κατανόηση των παρουσιαζόμενων αρχών και απόψεων. Εξάλλου, η επίλυση προβλημάτων είναι απαραίτητο προσόν του Τεχνολόγου Τροφίμων ή άλλου ειδικού ο οποίος ασχολείται με την παραγωγή τροφίμων. Ακόμη, έχει περιληφθεί ένας σημαντικός αριθμός πινάκων και διαγραμμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα τόσο κατά τη μελέτη και υπολογισμούς, όσο και κατά την άσκηση του επαγγέλματος στον τομέα των τροφίμων.</p><p>Εκτός των ανωτέρ` όψιν και να εκτιμώνται, έτσι ώστε να παράγονται ασφαλή προϊόντα, τα οποία συγχρόνως θα διατηρούν το θρεπτικό τους περιεχόμενο.</p><p>Η επεξεργασία τροφίμων, όπως χαρακτηρίσθηκε παραπάνω, είναι το βασικό αντικείμενο των τεχνολόγων τροφίμων, οι οποίοι ανεξαρτήτως της εξειδίκευσής τους, πρέπει να έχουν μια πλήρη γνώση και κατανόηση αυτής.<br></p>" +"_version_": 1833599642033455104 } 4 => SolrObject {#510 +"product_id": "1175425" +"translated": "false" +"publishing_status": "Κυκλοφορεί" +"last_update": "2013-12-31T22:00:00Z" +"product_status": true +"lcx": false +"add_product_ts": "2013-12-31T22:00:00Z" +"product_form_id": "BC" +"product_form": "Χαρτόδετο" +"product_kind": "Βιβλίο" +"pub_id": "13452" +"pub_name": "Interbooks" +"imprint": "Interbooks" +"pages": 792 +"height": 24.0 +"width": 17.0 +"distinctive_title": "Επεξεργασία τροφίμων" +"thema_code": array:1 [ 0 => "TDCT" ] +"classification_main": "Τεχνολογία τροφίμων και ποτών" +"classification": array:1 [ 0 => "Τεχνολογία τροφίμων και ποτών" ] +"category_main": "Τεχνολογία, μηχανική και γεωργία, βιομηχανικές διεργασίες" +"category": array:1 [ 0 => "Τεχνολογία, μηχανική και γεωργία, βιομηχανικές διεργασίες" ] +"language": array:1 [ 0 => "Ελληνική, Νέα" ] +"edition_no": 1 +"city": "Αθήνα" +"pub_year": 2010 +"gtin13": "9789603902089" +"prefix": "978-960-390" +"isbn13": "978-960-390-208-9" +"contr_id": array:1 [ 0 => "1068688" ] +"contr_name": array:1 [ 0 => "Λάζος, Ευάγγελος Σ." ] +"contr_id_role": array:1 [ 0 => "1068688_A01" ] +"contr_id_tab": array:1 [ 0 => "1068688_a" ] +"contr_role": array:1 [ 0 => "Συγγραφέας" ] +"contr_denoms": array:1 [ 0 => "Λάζος, Ευάγγελος Σ." ] +"price": 59.36 +"vat": 6.0 +"price_type": "Προτεινόμενη ΛΤ με ΦΠΑ" +"cover": "https://bookpoint.gr/images/books/1175425" +"description": "<p>Ο δεύτερος τόμος της "Επεξεργασίας Τροφίμων" χωρίζεται σε επτά μέρη και καλύπτει επεξεργασίες οι οποίες καταλήγουν στη συντήρηση των τροφίμων, όπως η αφυδάτωση και η συμπύκνωση, οι ζυμώσεις των τροφίμων, η συντήρηση με άλας και σάκχαρο, η χρήση των χημικών συντηρητικών, η επεξεργασία με υψηλή πίεση, διάφορες πρόσφατες μέθοδοι επεξεργασίας όπως ωμική θέρμανση, επεξεργασία με παλμικά ηλεκτρικά πεδία, επεξεργασία με ταλαντούμενα μαγνητικά πεδία, επεξεργασία με εκκένωση τόξου υψηλού δυναμικού, επεξεργασία με παλμούς φωτός, επεξεργασία με υπερήχους και επεξεργασία με υπεριώδες. Συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο πολύ βασικές επεξεργασίες, η εξώθηση και το τηγάνισμα των τροφίμων. Ακόμα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα πολύ σπουδαία αντικείμενα της ενεργότητος ύδατος και της υαλώδους μεταπτώσεως, και το όλον ολοκληρώνεται με την τεχνολογία των εμποδίων, η οποία αποτελεί το συνδυασμό θα λέγαμε όλων των μεθόδων συντηρήσεως. Οι διεργασίες αυτές αναλύονται από την άποψη των βασικών τους αρχών, μαζί με την παρουσίαση των οποίων έχει συμπεριληφθεί και η περιγραφή του τυπικού εξοπλισμού, ο οποίος είναι απαραίτητος και χρησιμοποιείται κατά τις διάφορες βιομηχανικές διαδικασίες παραγωγής. Τούτο θα βοηθήσει τον αναγνώστη στην καλύτερη κατανόηση των αρχών, αλλά και της εφαρμογής της κάθε επεξεργασίας. Βασικό συστατικό μέρος αποτελούν τα διάφορα προβλήματα, τα οποία επιτρέπουν στον ενδιαφερόμενο να εμπλακεί στον υπολογισμό και την καλύτερη κατανόηση των παρουσιαζομένων αρχών και απόψεων. Εξ άλλου, η επίλυση προβλημά¬των είναι απαραίτητο προσόν του Τεχνολόγου Τροφίμων ή άλλου ειδικού ο οποίος ασχολείται με την παραγωγή τροφίμων. Ακόμη, έχει περιληφθεί ένας σημαντικός αριθμός πινάκων και διαγραμμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα τόσο κατά τη μελέτη και υπολογισμούς, όσο και κατά την άσκηση του επαγγέλματος στον τομέα των τροφίμων.</p><p>Εκτός των ανωτέρω, σε κάθε επεξεργασία τονίζονται οι κρίσιμοι παράγοντες, οι οποίοι πρέπει να λαμβάνονται υπ` όψιν και να εκτιμώνται, έτσι ώστε να παράγονται ασφαλή προϊόντα, τα οποία συγχρόνως θα διατηρούν το θρεπτικό του περιεχόμενο.</p><p>Η επεξεργασία τροφίμων, όπως χαρακτηρίσθηκε παραπάνω, είναι το βασικό αντικείμενο των τεχνολόγων τροφίμων, οι οποίοι ανεξαρτήτως της εξειδικεύσεως των, πρέπει να έχουν μια πλήρη γνώση και κατανόηση αυτής.<br></p>" +"_version_": 1833599642107904000 } ] "total_books" => 262 "imprintString" => "Interbooks" "upcoming_books_count" => 0 "active_books_count" => 254 "tc" => 308 ]