Η Φιλοσοφία και ο Αθλητισμός είναι δύο από τα πολλά κληροδοτήματα των αρχαίων Ελλήνων. Στη σύγχρονη ελληνική βιβλιογραφία υπάρχουν πολλά και καλά βιβλία τόσο για τη Φιλοσοφία όσο και για τον Αθλητισμό. Δεν υπάρχουν όμως πολλά που να συζητούν φιλοσοφικά τον αθλητισμό.
Η Φιλοσοφία του Αθλητισμού, υπό την έννοια της κατ’ αποκλειστικότητα συζήτησης για τον αθλητισμό, εκδηλώθηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Θέματα όπως τι είναι το παιχνίδι, το αγωνιστικό παιχνίδι ή τα σύγχρονα σπορ, ποια η σχέση μεταξύ τους, τι συνιστά το ευ αγωνίζεσθαι, πότε υπάρχει εξαπάτηση, τι γνώση αποκτούμε μέσα από τα αθλήματα, είναι μερικά από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι φιλόσοφοι.
Σε αυτά επικεντρώνεται και το παρόν σύγγραμμα. Παρουσιάζοντας τι έχει ειπωθεί, αποτελεί μια εισαγωγή και ένα κάλεσμα στον υπέροχο κόσμο της Φιλοσοφίας του Αθλητισμού. Με άλλα λόγια, είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται όχι μόνο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Σχολών και Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ή στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά σε όσους και όσες αγαπούν τη Φιλοσοφία ή τον Αθλητισμό, ή και τα δύο μαζί.