Επιστήμη & τεχνολογία σιτηρών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-02-3168-7
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 90.10 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 1016 σελ.
Περιγραφή

Η Επιστήμη & Τεχνολογία Σιτηρών ασχολείται με τα συστατικά και την σε βάθος δομή των δημητριακών και επίσης την αποθήκευση και επεξεργασία προς παραγωγή τόσο των ενδιαμέσων, όσο και των τελικών προϊόντων σιτηρών. Η άλεση αναλύεται ως διεργασία και ως τεχνολογία, ενώ γίνεται ανάπτυξη των χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων των αλεύρων για την παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας.
Ο σχηματισμός και η ρεολογία των ζυμαριών εξετάζεται σε βάθος. Εκτεταμένη είναι η ανάπτυξη της διαδικασίας παρασκευής άρτου με ειδικές αναφορές στην ανάμειξη και λήψη του ζυμαριού, τη ζύμωση, τον κλιβανισμό, την αλλοίωση και το μπαγιάτεμα αυτού. Επίσης γίνεται ειδική μνεία στους διαφόρους τύπους του άρτου, στον εψυγμένο, κατεψυγμένο και μερικώς ψημένο-κατεψυγμένο άρτο, καθώς και στην τεχνολογία παραγωγής γλυκών αρτοσκευασμάτων, όπως τα κέικ και τα μπισκότα και συναφή, ενώ συμπεριλαμβάνεται η παραγωγή προϊόντων ολικής αλέσεως και χωρίς γλουτένη.
Σημαντικό επίσης είναι η αναφορά στην παραγωγή προϊόντων μακαρονοποιίας, καθώς και των δημητριακών πρωινού και των προϊόντων snack, τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος της ανθρώπινης διατροφής.
Το βιβλίο ολοκληρώνεται με την επεξεργασία του ρυζιού και την παραγωγή προϊόντων από αυτό, καθώς επίσης και του αραβοσίτου προς παραγωγή αλεύρου, αμύλου, γλυκαντικών ουσιών και ειδικών προϊόντων.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τους ασχολούμενους στον τομέα των σιτηρών και επίσης ένα βιβλίο αναφοράς για επαγγελματίες, επιστήμονες και τεχνολόγους που ασχολούνται με τα σιτηρά, καθώς και για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε το κάθε κεφάλαιο να μπορεί να σταθεί “από μόνο” του ούτως ώστε η μελέτη του να είναι δυνατή με όσο το δυνατόν λιγότερη αναδρομή στα προηγούμενα. Έτσι, η ανάγνωση και κατανόηση από εκείνους που διαθέτουν τεχνικό υπόβαθρο, αλλά χωρίς εκπαίδευση στον τομέα των σιτηρών, καθώς και από εκείνους με περιορισμένη τεχνική κατάρτιση μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και γρήγορα.


Add: 2017-02-09 22:00:36 - Upd: 2017-03-07 11:22:08