O Κωνσταντίνος Σοφ. Σφλώμος σπούδασε Χημεία στο ΕΚΠΑ. Συνέχισε τις σπουδές με μεταπτυχιακά μαθήματα για το Diploma (IC) και το Ph.D. στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής (Post doc) στα Πανεπιστήμια της Στοκχόλμης και της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϋ), εξειδικευόμενος σε θέματα Βιοχημείας και Τοξικολογίας τροφίμων. Ανέπτυξε συνεργασίες και εργάστηκε ως Επισκέπτης Καθηγητής σε γνωστικά αντικείμενα Διατροφικής Τοξικολογίας, στα Πανεπιστήμια του Μπορντώ (Γαλλία) και Τρίερ (Γερμανία).
Στην Ελλάδα εργάστηκε ως καθηγητής και συντονιστής ερευνητικών προγραμμάτων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΙ-Α) και σε ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα. Στο ΤΕΙ – Α (σημερινό ΠΑΔΑ) διετέλεσε επί 20 και πλέον έτη, ιδρυματικός υπεύθυνος διεθνών προγραμμάτων (COMETT, Leonardo Da Vinci, ERASMUS κλπ) έρευνας και κατάρτισης, αναπτύσσοντας συνεργασίες με πάνω από 100 εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις καινοτομίας του εξωτερικού.
Έχει υπηρετήσει στη Διοίκηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και διαθέτει πολυπληθές δημοσιευμένο ερευνητικό, μελετητικό και συγγραφικό έργο, σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια. Ως Ομότιμος Καθηγητής του ΠΑΔΑ συνεχίζει την ανάπτυξη αντιστοίχων δραστηριοτήτων του Αγροδιατροφικού Τομέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.