Αρχιτεκτονική Τοπίου +20, Τόμος 2
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-456-629-7
Ζήτη, Θεσσαλονίκη, 10/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 25/4/2026
€ 21.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
392 σελ.
τ. 2 από 2
Περιγραφή
Το νέο συνέδριο (Νοέμβριος 2023) με τίτλο «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ +20. Εκπαίδευση, Έρευνα και Εφαρμοσμένο Έργο», ομότιτλο με εκείνο που έλαβε χώρα το 2005, δύο μόλις χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου στην Ελλάδα (2003), τιμούν 500 σύνεδροι με 150 ανακοινώσεις, μαζί με προκαλεσμένους διεθνώς αναγνωρισμένους αρχιτέκτονες τοπίου, τέσσερεις εκθέσεις, posters και τα έργα τοπίου ΑΠΘ και IFLA. Αποτελεί απολογισμό 20ετίας, μελέτης και δράσεων στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο καθώς και εφαλτήριο για το μέλλον για όλους τους συναδέλφους, διδάσκοντες/ουσες και ερευνητές/τριες αρχιτεκτονικής τοπίου, αρχιτέκτονες, γεωπόνους, δασολόγους, χωροτάκτες, πολιτικούς μηχανικούς, καλλιτέχνες που ασκούν αρχιτεκτονική τοπίου μέσω του έργου τους, απόφοιτους σπουδών αρχιτεκτονικής τοπίου και το έργο τους, φοιτητές/τριες και τα οράματά τους.

Η ιδιαιτερότητα του κλάδου, η διεπιστημονικότητα ενασχόλησης με το αντικείμενο και η διαφορετικότητα της αρχιτεκτονικής τοπίου στην αντιμετώπιση κλίμακας, προγράμματος και σφαιρικής προσέγγισης εκφράζονται σε ζωτικής σημασίας επίκαιρα σημαντικές θεματικές ενότητες: πολιτική τοπίου, προγραμματισμός και σχεδιασμός τοπίου, αστικό, φυσικό, αγροτικό και περιαστικό τοπίο, αειφόρα και ανθεκτικά τοπία, επικράτεια/περιφέρεια, αστικές στρατηγικές, τεχνικά έργα και τοπίο, δημόσιος χώρος, πράσινες και γαλάζιες υποδομές, πάρκα και κήποι, ιστορικά και πολιτισμικά τοπία, αρχιτεκτονική τοπίου και εκπαίδευση.

Αντιμετωπίζουμε το τοπίο ως καθρέφτη της κοινωνίας, της οικολογίας και του πολιτισμού, μέσα από την εκπαίδευση, την έρευνα και τα υλοποιημένα έργα, αλλά και ως πρίσμα υπό το οποίο μπορεί κάποιος να οραματιστεί και να πραγματώσει την ολοκληρωμένη αναγέννηση χώρων κάθε κλίμακας, με αυξημένη κοινωνική, οικολογική και πολιτισμική αξία. Όπως το πρώτο συνέδριο (βλ. πρακτικά Συνεδρίου ΔΠΜΣ, 2005) άνοιξε προοπτικές για την αρχιτεκτονική τοπίου στην Ελλάδα, έτσι και το νέο συνέδριο ελπίζουμε να καθρεφτίσει στο μέλλον την αφοσίωσή μας στο Τοπίο και τον Σχεδιασμό του, σύμφωνα με τις ανειλημμένες διεθνώς δεσμεύσεις.

Add: 2024-10-31 14:56:52 - Upd: 2024-10-31 14:59:00