Κλινικά σημεία στην Φυσική Εξέταση
Ονοματολογία, δοκιμασίες ανεύρεσης υποκείμενης Παθολογίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-583-797-6
Παρισιάνου Α.Ε., Αθήνα, 7/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/1/2026
€ 25.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Άδετο
17 x 24 εκ., 355 γρ., 184 σελ.
Περιγραφή

Περιγραφή

Το βιβλίο «Κλινικά σημεία στη φυσική εξέταση – Ονοματολογία – Δοκιμασίες ανεύρεσης υποκείμενης παθολογίας», του καθηγητή παθολογίας Δημήτρη Βελισσάρη και των ιατρών Αιμιλίας Κανελλοπούλου και Λουκίας Αλεξοπούλου-Προυνιά, προσφέρει στους φοιτητές ιατρικής τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα συχνότερα παθολογικά σημεία κατά τη φυσική εξέταση του πάσχοντος ως προετοιμασία αλλά και ως βοήθημα κατά τη διάρκεια της κλινικής τους άσκησης.

Το κείμενο είναι δομημένο κατά συστήματα, με τρόπο που καθοδηγεί τη σκέψη του αναγνώστη από τα ευρήματα της φυσικής εξέτασης, τα οποία περιγράφονται συχνά με τη βοήθεια πρωτότυπων διαγραμμάτων ή σκίτσων, προς την πιθανή διάγνωση.

Επελέγη η αναφορά της περιγραφής του παθολογικού σημείου της κλινικής εξέτασης με τον συνοπτικότερο περιγραφικό τρόπο και παράλληλα η παράθεση σκίτσου αντιπροσωπευτικότερου του κλινικού σημείου όπου αυτό ήταν τεχνικά εφικτό. Στην περιγραφή προστέθηκαν και ορισμένα συμπτώματα με την ονοματολογία τους προκειμένου να γίνει καλύτερα αντιληπτή η έννοια των παθολογικών κλινικών σημείων.

Επιπλέον, το κείμενο περιέχει συνοπτική καταγραφή των ευρημάτων της φυσικής εξέτασης για συγκεκριμένα σημαντικά νοσήματα, όπως για παράδειγμα τα σημεία της «κρίσιμης ισχαιμίας» και τα ευρήματα στη στένωση της αορτικής βαλβίδας και στην ανεπάρκεια της αορτικής βαλβίδας, αλλά και τα ευρήματα σε κάταγμα της βάσης του κρανίου, η τριάδα του Cushing σε ασθενείς με αυξημένη ενδοκράνια πίεση και η τριάδα του Charcot στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές ιατρικής, αλλά οι πληροφορίες που περιέχει είναι χρήσιμες τόσο για ειδικευόμενους όσο και για έμπειρους κλινικούς ιατρούς, καθώς αναδεικνύει με τον παραστατικότερο τρόπο την αξία της προσεκτικής, λεπτομερούς κλινικής εξέτασης, ώστε να εφαρμοστεί με επιτυχία η κτηθείσα γνώση στην καθημερινή κλινική πράξη.


Add: 2024-09-12 15:32:41 - Upd: 2024-09-12 17:07:50