Η Δημιουργικότητα και η δημιουργική αφήγηση στην εκπαίδευση
9 βήματα για συνειδητοποίηση και δράση
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-612-478-5
Γρηγόρη, Αθήνα, 2/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 1/8/2025
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 278 σελ.
Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές των παιδαγωγικών επιστημών, κοινωνικής εργασίας και επικοινωνίας, σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, όπως και σε όσους εργάζονται σε δημιουργικά συλλογικά περιβάλλοντα όπου η αφήγηση συνδέεται άμεσα με τη δημιουργικότητα και τη μάθηση.
Ταυτόχρονα, αποτελεί εισαγωγή σε πιο εξειδικευμένη γνώση, εκπαίδευση, έρευνα και επαγγελματικό προσανατολισμό.
Το πρώτο μέρος αναφέρεται στη δημιουργικότητα ως μια πολύπλευρη γνωστική και συμπεριφορική διαδικασία που, με την υποστήριξη της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, επιτυγχάνει τη δημιουργία νέων ιδεών, εννοιών ή λύσεων επαυξάνoντας τη δυναμική σύνθεση της συλλογικής γνώσης, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων του ανθρώπου.
Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στη δημιουργική αφήγηση, την τέχνη της επικοινωνίας ιδεών, πεποιθήσεων, συναισθημάτων και εμπειριών με συναρπαστικό και ελκυστικό τρόπο. Η ιστορία είναι ένα δραματοποιημένο μάθημα που παραμένει στην αιωνιότητα μέσω της αφήγησης, των θεμάτων, του εξωτερικού και εσωτερικού ταξιδιού του ήρωα για την τελική του πορεία προς τη συμμετρία, την αφομοίωση του μαθήματος, τη συνειδητοποίηση και την κάθαρση.
Η σχολική τάξη αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας και η γνώση οικοδομείται σε κοινωνικά πλαίσια, σε τυπικά, άτυπα και εναλλακτικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που συνυπάρχουν. Ως εκ τούτου, το τρίτο μέρος συνθέτει τη δημιουργικότητα και τη δημιουργική και ψηφιακή αφήγηση με την κοινωνικοπολιτισμική μάθηση, και εδώ παρουσιάζεται το νέο διδακτικό μοντέλο της ζώνης της επικείμενης ροής με τις σχετικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις.
Αυτό το βιβλίο συμβάλλει στην επαγγελματική και προσωπική διά βίου μάθηση και εξέλιξη των εκπαιδευτικών και των επαγγελματιών που συμμετέχουν στη δημιουργική διαδικασία της αφήγησης. Επίσης είναι βοήθημα για τους μαθητές, τους γονείς, τους φοιτητές και τους ερευνητές ως συνδιαμορφωτές των συλλογικών, μαθησιακών αυτών οικοσυστημάτων. Έτσι αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην προσωπική τους εργαλειοθήκη με εννέα βήματα και καλές πρακτικές για τη δημιουργική αφήγηση και την ψηφιακή αφήγηση, και ταυτόχρονα την ανάλυση, τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την αξιολόγηση
και την υποστήριξη δημιουργικών κοινωνικοπολιτισμικών περιβαλλόντων.

Add: 2024-05-14 14:25:45 - Upd: 2024-05-16 16:59:07