Η τέχνη είναι το πλέον μη παρεμβατικό μέσο βοήθειας και στήριξης, ένας σταθερός βορράς για όλες μας τις διαδρομές στη ζωή.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται μερικές πτυχές της ΤΕΧΝΗΣ σε σύνδεση με την εκπαίδευση, τη θεραπεία αλλά και τον διαλογισμό, καθώς το πνευματικό και αυτοβελτιωτικό στοιχείο ενυπάρχει στην ΤΕΧΝΗ, φτάνει να μάθουμε τη γλώσσα της και να την εμπιστευτούμε.
Οι δημιουργικές τέχνες μπορεί να είναι ένας τρόπος για να βοηθηθούμε όλοι, τόσο οι νοσούντες, όσο και το περιβάλλον τους, οι φροντιστές τους, σε περιπτώσεις ψυχικών διαταραχών όπως η κατάθλιψη, αλλά και δυσλειτουργιών ή κι εκφυλιστικών νόσων, όπως η άνοια ή η νόσος Alzheimer.
Η ΤΕΧΝΗ αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την τόνωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, την έκφραση συναισθημάτων και για την επανένωση με τις χαμένες αναμνήσεις.
Στην εκπαίδευση οι ΤΕΧΝΕΣ ενσωματώνονται με ευεργετικά αποτελέσματα και δεν μπορούν μόνο ν’ αποτελέσουν αφόρμηση για τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά κι ένα εξαιρετικά πολυδιάστατο «εργαλείο» αυτογνωσίας, διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων, όπως η ενδοσχολική βία, ο ρατσισμό· ενώ μπορούν ακόμη να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ένταξη των παιδιών και στη θετική αντιμετώπιση κάθε είδους δυσλειτουργιών.
Μια μικρή εισαγωγή
στις αμέτρητες όψεις φροντίδας
που μας παρέχει η ΤΕΧΝΗ και ένα κάλεσμα
να αποκτήσουμε σχέση μαζί της.