Συστήματα Βάσεων Δεδομένων
Η Πλήρης Θεωρία των Βάσεων Δεδομένων
Database System Concepts 7th Edition (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-512-743-5
Γκιούρδας Μ., Αθήνα, 7/2021
7η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 75.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 1,690 γρ, 1376 σελ.
Αγγλικά (γλώσσα πρωτοτύπου)
Περιγραφή

Αυτό  το βιβλίο των Silberschatz, Korth και Sudarshan, στην έβδομη έκδοσή του, είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην εκπαίδευση των βάσεων δεδομένων. Το βιβλίο παρουσιάζει τις θεμελιώδεις έννοιες της διαχείρισης των βάσεων δεδομένων με ένα διαισθητικό τρόπο.
Τα Κεφάλαια 1 έως 11 καλύπτουν έννοιες και τεχνικές που απαιτούνται για τη χρήση των βάσεων δεδομένων και τη σχεδίαση και δημιουργία εφαρμογών.
Τα Κεφάλαια 12 έως 23 καλύπτουν έννοιες και τεχνικές που σχετίζονται με με τις εσωτερικές λειτουργίες των βάσεων δεδομένων, ενώ
τα Κεφάλαια 24 έως 26 καλύπτουν προχωρημένο υλικό.
Οι έννοιες παρουσιάζονται με ένα γενικό τρόπο που δεν συνδέονται με ένα ιδιαίτερο σύστημα βάσης δεδομένων, αλλά σχολιάζονται με λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες για την πρακτική χρήση συγκεκριμένων συστημάτων βάσεων δεδομένων.
Τα  μόνα προ απαιτούμενα είναι η εξοικείωση με τις βασικές δομές δεδομένων, την οργάνωση των υπολογιστών και μία γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου.

Έχει διατηρηθεί το γενικό στυλ των προηγούμενων εκδόσεων, ενώ τα περιεχόμενα και η οργάνωση συνεχίζουν να εξελίσσονται ώστε να αντικατοπτρίζουν τις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Τώρα στην έβδομη έκδοση θα βρείτε:

  1. Εκτεταμένη κάλυψη των συστημάτων Big Data, από την πλευρά του χρήστη (Κεφάλαιο 10), καθώς και από μία εσωτερική σκοπιά (Κεφάλαια 20 - 23).
  2. Ενημερώσεις σε όλα τα κεφάλαια που καλύπτουν εσωτερικά στοιχεία βάσεων δεδομένων ώστε να αντικατοπτρίζουν την τεχνολογία της τρέχουσας γενιάς, όπως δίσκους SSD, βάσεις δεδομένων κύριας μνήμης, συστήματα πολλαπλών πυρήνων και παράλληλες και κατανεμημένες βάσεις δεδομένων.
  3. Βελτιωμένη κάλυψη χρονολογικών δεδομένων, ανάλυσης δεδομένων και προηγμένων τεχνικών ευρετηρίασης, όπως ευρετήρια βελτιστοποιημένα ως προς την εγγραφή.
  4. Αναδιοργάνωση και ενημέρωση των  κεφαλαίων έτσι ώστε να  υποστηρίζουν καλύτερα τη διδασκαλία μαθημάτων χρησιμοποιώντας  ένα  σημαντικό πρακτικό βοήθημα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών τρέχουσας γενιάς και συστημάτων Big Data, όπως τα Apache Hadoop και Spark
  5. Ένα νέο κεφάλαιο για τις βάσεις δεδομένων Blockchain (Κεφάλαιο 26) που παρουσιάζει την τεχνολογία blockchain και τον αυξανόμενο ρόλο της στις επιχειρηματικές εφαρμογές.