Σ’ αυτό το βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια ολόπλευρης προσέγγισης της Διοίκησης – Διαχείρισης Έργου, αναλύοντας τα πολύπλοκα προβλήματα που εμφανίζονται, παραμένοντας, πάντα, κοντά στην ελληνική πραγματικότητα.
Παρατίθενται οι πιο σύγχρονες απόψεις, σκέψεις και παραδείγματα, τόσο από την διεθνή, όσο και την ελληνική εμπειρία, με στόχο:
• Να προβληθεί μια συστημική προσέγγιση του έργου.
• Να «γεφυρωθεί» η απόσταση θεωρίας και πράξης.
• Να δημιουργηθεί νέος δημιουργικός προβληματισμός.
• Να παρουσιαστούν οι διαφορετικές πτυχές του έργου ως ενιαίο σύνολο.
• Να αναφερθούν τα βασικά σύγχρονα θεσμικά, νομοθετικά και κανονιστικά πλαίσια, που διέπουν τα έργα, τόσο στην Ε.Ε, όσο και στον τόπο μας.
Τα αναφερόμενα παραδείγματα καλύπτουν σφαιρικά διαφορετικές περιπτώσεις έργων (Πληροφοριακά, Τεχνικά, Βιομηχανικά κ.λπ.), μικρά ή μεγάλα, ιδιωτικά ή δημόσια, εσωτερικά ή εξωτερικά, έτσι ώστε, αφ’ ενός μεν να αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητές τους, αφ’ ετέρου δε να εμφανίζεται η ανάγκη για την ελαστικότητα προσαρμογής της Διοίκησης – Διαχείρισης σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Η θεματολογία, μορφή, δομή και μεθοδολογία του βιβλίου είναι μεν κατ’ εξοχήν εκπαιδευτική, όμως είναι ταυτόχρονα και υποστηρικτική σε γνώστες του αντικειμένου, αφού η εμβάθυνση στο αντικείμενο μπορεί να παράγει δημιουργικές σκέψεις σε ιδιαίτερους τομείς γνώσεων.