Πόλεις που μαθαίνουν
Καλές πρακτικές, μεθοδολογίες και πολιτικές στην Αθήνα, Θέρμη, Κόρινθο και Λάρισα
Επιμέλεια κειμένου: Μπαγάκης, Γιώργος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-612-234-7
Γρηγόρη, Αθήνα, 9/2019
Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 206 σελ.
Περιγραφή

ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΕΣΤΙΆΖΕTAΙ στη λογική του νέου διεθνούς προγράµµατος της UNESCO «Πόλεις που Μαθαίνουν/Learning Cities», στο οποίο αξιοποιείται η ολιστική και Διά Βίου θεώρηση των διαφορετικών φορέων εκπαίδευσης και µάθησης µιας πόλης. Πιο συγκεκριµένα, αναδεικνύονται καλές πρακτικές, µεθοδολογίες και πολιτικές τριών ελληνικών πόλεων, οι οποίες είναι ενταγµένες στο προαναφερθέν πρόγραµµα: της Λάρισας (που είναι και βραβευµένη από την UNESCO), της Αθήνας και της Θέρµης.

Επιπλέον, στο βιβλίο υπάρχουν σχετικά κείµενα που αφορούν µια άλλη πόλη, την Κόρινθο, η οποία ενεργοποιείται µε τη στενή συνεργασία της Μονάδας Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιµόρφωσης του Τµήµατος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, για να αξιοποιήσει το διεθνές πρόγραµµα της UNESCO. Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο επικεντρώνεται στο πώς η Κόρινθος µπορεί να επωφεληθεί από το διεθνές αυτό πρόγραµµα, µε βάση όσα αναφέρει η Οµάδα Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου του προαναφερθέντος Τµήµατος στην Κόρινθο.

Το βιβλίο αποτελεί συνέχεια µιας πολύ επιτυχηµένης Ηµερίδας, που συνδιοργάνωσαν ο Δήµος Κορινθίων και η Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιµόρφωσης του Τµήµατος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου, στις 24 Νοεµβρίου 2018 στην Κόρινθο.

Είναι ίσως πρώτη φορά που προβληµατισµοί από διαφορετικές ελληνικές Πόλεις που Μαθαίνουν ή που προετοιµάζονται να αξιοποιήσουν το πρόγραµµα αυτό της UNESCO συντίθενται σε ένα βιβλίο στη χώρα µας. Η επικαιρότητα των καλών πρακτικών, των µεθοδολογιών και των πολιτικών που συζητούνται, οι οποίες βασίζονται στη δηµοκρατία, την ανθρωπιστική, την ολιστική και τη Διά Βίου θεώρηση στην εκπαίδευση είναι επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, σε µια εποχή που οι αγορές και ο ανταγωνισµός τείνουν να αποτελέσουν το κυρίαρχο µότο.