Βενιζέλος ενδημικό σύμβολο ψυχοπάθειας και υποτέλειας. Χρηστουλάκης Χρήστος.
Κοινωνικά Ιστορικά Θέματα
«Η σημασία αυτής της εργασίας η οποία ουσιαστικά στηρίζεται σε έγγραφα, στον τύπο και βιβλία της εποχής στην οποία αναφέρεται, είναι μείζονος σημασίας, δια τους νέους κυρίως, με την επαναφορά της Ιστορικής Μνήμης η οποία ως διαχρονικά εκ Παιδείας αλλοιωμένη δημιουργεί θέμα κατανόησης της πραγματικότητας.
Θα ήταν άστοχο να θεωρηθεί ότι γίνεται προσπάθεια επίλυσης των αντιθέσεων είτε η υποστήριξη ενός εκ των δύο πόλων του υποτιθέμενου πολιτισμού ο οποίος έχει ως βάση κάποια «εθνική» αντίληψη η οποία στηρίζεται ακριβώς στην αντίθεση.
Ουσιαστικά η ανάπτυξη της αντίθεσης ως προέκταση του διχασμού αποτελεί την πλέον καλύτερη μέθοδο επικυριαρχίας και αναπαραγωγής της διαφθοράς. Ακριβώς έως σήμερα το πολιτικό σύστημα βασίζει το πολιτικό λόγο στην αντίθεση Σωτηρίας και Χαότητας συντηρώντας ένα κράτος το οποίο πέρα από το φαύλο, ως σαθρό δεν μπορεί να θεωρηθεί Χριστιανικό ή Εθνικό. Αναλύοντας τις αντιθέσεις είναι ορατό ότι μέσα από αυτές ανακύπτουν πρόσωπα τα οποία αργά ή γρήγορα, παρά την όποια αχρεία και εγκληματική τους δράση, μέσω της Παιδείας επιβάλλεται η αποδοχή τους και γίνονται εθνικά σύμβολα.
Η κατάντια στο κράτος και στον λαό οφείλεται ακριβώς στην αδυναμία κρίσης για το τι είναι εθνικό και χριστιανικό και η βδελυρή κατάσταση θεωρείται αναγκαία εθνικής επιβίωσης....». Ο συγγραφέας.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Κεφ Α’. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κεφ Β’. Πολιτική Επιθεώρησις
1. Κράτος και Αυτάρκεια
2. Μουλάϊ Χαφίντ Βενιζέλος
3. Υποτέλεια στους Γάλλους - Βενιζέλος
4. Ουδετερότητα και εσχάτη προδοσία Βενιζέλος
5. Προ της επιβολής του Μουλάι Χαφίντ
6. Δεν θέλουμε τον Μουλάι Χαφίντ
7. Δεινά των Κρητών
8. Ιερείς και Προδότες. Άγιος Κοσμάς
9. Αντάντ-Ελλάς-Βενιζέλος
10. Ξένος τύπος- υποτελής Βενιζέλος
11. Το μάθημα των πραγμάτων και η Καταστροφή
Κεφ Γ’. Ο Χρήστος Χρηστουλάκης ως τίμιος συγγραφέας
«Ποιος πραγματικώς είνε ο Βενιζέλος»
Κεφ. Δ’. Ο Εξωνημένος Βενιζέλος
Κεφ. Ε’. Χαφίντ Βενιζέλος και Πολιτική
Εν μέρει και εν συνόλω.
Δικτατορικής ψυχοπάθειας επίλογος.
Βιβλιογραφία