Είναι φανερό ότι η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από τη ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών. Όλοι συμφωνούν ότι οι υπολογιστικές και δικτυακές τεχνολογίες, λόγω του εγκάρσιου χαρακτήρα τους, διαπερνούν σταδιακά το σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας και είναι πλέον παρούσες σε μεγάλο μέρος των καθημερινών μας δραστηριοτήτων. Θέτουν έτσι σημαντικά ζητήματα σχετικά με την οργάνωση και διαχείριση της πληροφορίας, την διαμεσολάβηση μέσω των ψηφιακών τρόπων μετάδοσης της γνώσης, την οργάνωση και τον καταμερισμό της εργασίας, την επικοινωνία από απόσταση, κλπ.
Η σταδιακά αυξανόμενη χρήση των υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών επηρεάζει την κοινωνία και οδηγεί αναπόφευκτα στην αντίληψη ότι κάθε νέος στα πλαίσια της γενικής του εκπαίδευσης πρέπει να αποκτήσει βασικές γνώσεις αλλά και δεξιότητες σε αυτές τις τεχνολογίες.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, η οργανωμένη σχολική εκπαίδευση θα πρέπει να προσφέρει στους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στις ΤΠΕ, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο την ανάδειξη των πτυχών της εισαγωγής των Νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και απευθύνεται κυρίως σε μελλοντικούς και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και γενικότερα σε κάθε άτομο που ενδιαφέρεται για την εισαγωγή και τους τρόπους αξιοποίησης των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]