Η διάδοση των επενδύσεων στο Χρηματιστήριο στην ελληνική κοινωνία είχε ως επακόλουθο την εξέλιξη της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Είναι αυτονόητο ότι οι πολύ παλιές νομοθετικές ρυθμίσεις δεν ήταν πλέον ικανές να στηρίζουν την εξέλιξη αυτή και είχαν άμεση ανάγκη προσαρμογής. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν στην ελληνική νομοθεσία έπρεπε να ενσωματωθούν και ρυθμίσεις χρηματιστηριακών θεμάτων κοινοτικής προέλευσης.
Η απεικόνιση ακριβώς της σημερινής νομικής μορφής του χρηματιστηρίου και της λειτουργίας του, αποτελεί περιεχόμενο του βιβλίου "Εισαγωγή στο Χρηματιστηριακό Δίκαιο". Με τρόπο απλό και εύληπτο εξηγεί τι σημαίνει "Χρηματιστήριο", υπαγορές (Κύρια, Παράλληλη, ΝΕΧΑ, κ.λπ.), Χρηματιστήριο Παραγώγων - με παραδείγματα καθώς επίσης διακρίνει τον "ιδιώτη" επενδυτή από τον "θεσμικό" και αναλύει το περιεχόμενο των ΕΠΕΥ. Αναλύει την χρηματιστηριακή συναλλαγή και την εισαγωγή των κινητών αξιών Α.Ε. στο Χρηματιστήριο, δηλαδή τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις της εισαγωγής και τις σχετικές διαδικασίες και την έννοια και τον ρόλο του "Αναδόχου".
Τα παραπάνω είναι μέρος μόνο των θεμάτων που επιλαμβάνεται το βιβλίο, συγκροτώντας έτσι -μαζί με τα νομοθετικά κείμενα που το συνοδεύουν- για πρώτη φορά, απ’ όσο είναι γνωστό, μία πλήρη εικόνα της νομικής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς, τόσο εντός όσο και εκτός του Χρηματιστηρίου.
Απευθύνεται στον νομικό της θεωρίας και της πράξης, αλλά και στον μη νομικό που επιθυμεί να έχει συγκροτημένη γνώση για θεσμούς που σήμερα πλέον, βρίσκονται στον πυρήνα της ιδιωτικής και της κρατικής οικονομίας.