Στο βιβλίο `Δορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού: Η εθνική λογιστική του τουρισμού και μία εμπειρική εφαρμογή στην Ελλάδα` αναπτύσσονται τα κύρια χαρακτηριστικά των Δορυφόρων Λογαριασμών, αναδεικνύοντας τη σημασία, την αναγκαιότητα και τη μοναδικότητά τους ως μεθόδους της εθνικής λογιστικής για την παρακολούθηση και αξιολόγηση κοινωνικο-οικονομικών πεδίων που δεν μπορούν να προσεγγιστούν στο κεντρικό Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών (ΣΕΛ). Παρουσιάζονται τα βήματα που έχουν γίνει διεθνώς, στην ΕΕ και στην Ελλάδα, έως την αναγνώριση, αποδοχή και την εφαρμογή του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού (ΔΛΤ).
Αναπτύσσεται αναλυτικά το μεθοδολογικό πλαίσιο και τα οφέλη του ΔΛΤ περιλαμβάνοντας την πλευρά της ζήτησης, της προσφοράς και της απασχόλησης, σύμφωνα με τα αποδεκτά πρότυπα IRTS 2008 και TSA: RMF 2008.
Επιπλέον, αναπτύσσεται λεπτομερώς η θεωρητική και πρακτική της πρώτης εμπειρικής εφαρμογής του ΔΛΤ στην Ελλάδα, η οποία προσεγγίζει ένα συγκεκριμένο `τομέα`. Αναδεικνύεται έτσι το πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη του ΔΛΤ για μία διεθνώς και διακλαδικά συγκρίσιμη λεπτομερή καταγραφή και απεικόνιση των οικονομικών επιπτώσεων του τουρισμού σε μία οικονομία, και ιδιαίτερα στην Ελληνική, η οποία επηρεάζεται σημαντικά από το μέγεθος της τουριστικής δραστηριότητας.
Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Διοίκησης, Λογιστικής, Οικονομικών και Τουρισμού, σε ερευνητές του ΔΛΤ, και στους φορείς χάραξης και άσκησης τουριστικής πολιτικής.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]