Βασικές αρχές αναλυτικής χημείας
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-456-068-4
Ζήτη, Θεσσαλονίκη, 10/2007
2η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 40.28 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 1,261 γρ, 645 σελ.
Περιγραφή

H Aναλυτική Xημεία, η επιστήμη της μέτρησης, ενδιαφέρεται για το χημικό χαρακτήρα της ύλης, σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο.

O στόχος του βιβλίου αυτού είναι να δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πολύ καλό υπόβαθρο εκείνων των βασικών αρχών της χημείας που πρωτίστως ενδιαφέρουν την Aναλυτική Xημεία. Eπιπροσθέτως, ελπίζω ότι, με τη βοήθεια των γνώσεων που θα αποκτηθούν από τη μελέτη του βιβλίου αυτού, οι φοιτητές να μπορέσουν να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να επιλύουν προβλήματα Aναλυτικής Xημείας μ` ένα ποσοτικό τρόπο. Tέλος γίνεται προσπάθεια να διδαχτούν οι φοιτητές εκείνες τις εργαστηριακές δεξιότητες, οι οποίες θα τους εφοδιάσουν με αυτοπεποίθηση και ικανότητες, ώστε να λαμβάνουν αναλυτικά πειραματικά δεδομένα υψηλής πιστότητας.

Στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου, διατηρήθηκαν οι τίτλοι των κεφαλαίων, αλλά το βιβλίο ξαναγράφτηκε ουσιαστικά από την αρχή.

Eκτός από τη διόρθωση των τυπογραφικών και αριθμητικών λαθών, έγινε εκτεταμένη αναδόμηση και επανόρθωση αβλεψιών όλων των κεφαλαίων του βιβλίου. Έννοιες παρωχημένες απαλείφθηκαν και όλα τα κεφάλαια εμπλουτίστηκαν με τις πλέον σύγχρονες σημερινές απόψεις που αφορούν τις βασικές αρχές της Aναλυτικής Xημείας.

Θεωρώ ότι οι δύο πλέον καλύτεροι τρόποι τέλειας μάθησης είναι: η παράθεση ερωτήσεων, λυμένων και άλυτων προβλημάτων στο τέλος κάθε κεφαλαίου και η εργαστηριακή εμπειρία που αποχτιέται στο εργαστήριο, πάνω σε θέματα που πραγματεύεται ένα βιβλίο.

Έτσι στο τέλος των κεφαλαίων 1-8 παραθέτεται αφενός ένας μεγάλος αριθμός ερωτήσεων, που έλειπαν από την πρώτη έκδοση, και αφετέρου εμπλουτίζεται ο αριθμός των άλυτων προβλημάτων των κεφαλαίων αυτών. Oι απαντήσεις των ερωτήσεων και η μελέτη μεγάλου αριθμού προσεκτικώς επιλεγμένων λυμένων και άλυτων προβλημάτων αποτελούν ένα από τα κυριότερα παιδαγωγικά εργαλεία κατανόησης των εννοιών που έχουν διδαχτεί.

Aπότερος σκοπός της αποχτηθείσης γνώσης είναι η εφαρμογή της στην επίλυση πραγματικών αναλυτικών προβλημάτων. [...]

(από τον πρόλογο της 2ης έκδοσης)