Είναι τεράστια τα οφέλη του να ζεις σε μια ψηφιακή, παγκοσμιοποιημένη κοινωνία· τεράστιοι, όμως, είναι και οι κίνδυνοι. Μήπως ένα απατηλό αίσθημα ασφάλειας μας κάνει να εφησυχάζουμε, και άθελά μας να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας, τα προσωπικά μας στοιχεία και τις λεπτομέρειες της καθημερινής μας ζωής με αφανείς τρίτους που σπεύδουν να τα υποκλέψουν;
Σ` αυτό το άκρως επίκαιρο και σημαντικό βιβλίο-ντουκουμέντο, ο Μίσα Γκλένι, συγγραφέας του πολύκροτου McMafia, διερευνά τις τρεις θεμελιώδεις απειλές με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι στον 21ο αιώνα: το ηλεκτρονικό έγκλημα, τον κυβερνοπόλεμο και την κατασκοπεία στο Διαδίκτυο. Κράτη και επιχειρήσεις χάνουν τεράστια ποσά κάθε χρόνο σε έναν ασταμάτητο αγώνα ενάντια σε έναν νέο, διαρκώς μεταλλασσόμενο, συχνά αφανή και εξίσου συχνά υπερευφυή τύπο εγκληματία: τον χάκερ.
Ο συγγραφέας ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου και μέσα από την υποδειγματική του έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από άκρως παραστατικές, ανησυχητικές και διαφωτιστικές πτυχές της δράσης του ψηφιακού υποκόσμου. Συνάντησε όλους τους βασικούς παίκτες αυτού του ακήρυκτου πολέμου -τους εγκληματίες, τους φανατικούς των υπολογιστών, τα θύματα, τις διωκτικές αρχές, τους ειδικούς στην ψηφιακή ασφάλεια- εντάσσοντάς τους σε ένα πλούσιο πολιτικό, οικονομικό και ιστορικό πλαίσιο.
Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό και απόλυτα τεκμηριωμένο βιβλίο-ντοκουμέντο, απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον χρησιμοποιεί υπολογιστή.