Ένα κλασικό βιβλίο που καταφέρνει να προσεγγίσει έναν αξιοσημείωτο αριθμό αναγνωστών χωρίς να θυσιάζει ούτε την επιστημονική ακρίβεια ούτε το βάθος της ανάλυσης. Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά στη μελέτη της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας και μπορεί να το διαβάσει με ευχαρίστηση όποιος θέλει πληροφορίες για την ανάπτυξη και τη θέση του μάνατζμεντ. Είναι ένα βιβλίο που παραμένει επίκαιρο όσο και την εποχή που γράφτηκε. Σε όποιον ασχολείται ήδη σε κάποια θέση μάνατζμεντ, στην παραγωγή, στη διοίκηση προσωπικού ή στη γενική διοίκηση, η μελέτη αυτή τού είναι απολύτως απαραίτητη.
«Το μάνατζμεντ στην πράξη» αποτελεί μια ζωτική συνεισφορά για να κατανοήσουμε τους παράγοντες που συνεισφέρουν στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα και στην οικονομική ευμάρεια.
O Peter F. Drucker γεννήθηκε στη Βιέννη, το 1909, και σπούδασε στην Αυστρία και στην Αγγλία. Από το 1929 εργάστηκε ως ανταποκριτής εφημερίδων στο εξωτερικό και ως οικονομολόγος μιας διεθνούς τράπεζας στο Λονδίνο. Από το 1937 ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρχικά ως οικονομολόγος ενός ομίλου βρετανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών και αργότερα ως σύμβουλος μάνατζμεντ πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας αλλά και κορυφαίων εταιρειών και του εξωτερικού. Ο Drucker διήνυσε από τότε μια διακεκριμένη σταδιοδρομία ως εκπαιδευτικός: αρχικά ως καθηγητής Πολιτικής και Φιλοσοφίας στο Κολέγιο Μπένινγκτον και, στη συνέχεια, για περισσότερο από 20 χρόνια, ως καθηγητής Μάνατζμεντ στη Μεταπτυχιακή Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Από το 1971 αναδείχθηκε καθηγητής στην έδρα Clarke των Κοινωνικών Επιστημών στη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Κλέρμοντ στην Καλιφόρνια. Εκτός από τα βιβλία του περί μάνατζμεντ ο Peter Drucker είναι διάσημος και για τα προφητικά του βιβλία με πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αναλύσεις. Τα βιβλία αυτά καλύπτουν 50 χρόνια σύγχρονης ιστορίας, με το πρώτο «Το τέλος του Οικονομικού Ανθρώπου» (1939). Ακολούθησαν «Το τέλος του Βιομηχανικού Ανθρώπου», «Τα ορόσημα του αύριο», «Η εποχή της ασυνέχειας», «Τεχνολογία», «Μάνατζμεντ και Κοινωνία», «Άνθρωποι», «Ιδέες», «Πολιτική», «Οι νέες πραγματικότητες» και «Μετακαπιταλιστική Κοινωνία» (1993).
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]