Η Βίβλος, σε μία μόνο σελίδα, περιγράφει τη δημιουργία του σύμπαντος, της Γης, του ουρανού, της θάλασσας και της ζωής στον πλανήτη μας. Μια πιο προσεκτική ανάγνωση αποκαλύπτει ότι τα γεγονότα δεν αναφέρονται με μια λογική σειρά. Το φως αναφέρεται δύο φορές: "γενηθήτω φως" και "γενηθήτωσαν φωστήρες... του διαχωρίζειν ανά μέσον της ημέρας και ανά μέσον της νυκτός". Οι φάλαινες εμφανίζονται πριν από τα πουλιά και η βλάστηση αφού έγινε φως αλλά προτού διαχωριστεί η ημέρα από τη νύχτα.
Στο "Αίνιγμα της Γενέσεως", ο Άντριου Πάρκερ ισχυρίζεται ότι ο λόγος που τα γεγονότα παρουσιάζονται με περίεργη σειρά είναι επειδή αντικατοπτρίζουν ακριβώς τη σειρά όπως την καταλαβαίνουμε εμείς. Οι πιο πρόσφατες αναλύσεις των πετρωμάτων της Γης και η σύγκριση μεταξύ απολιθωμάτων και ζώων που απαντάμε σήμερα συμβάλλουν στην κατανόηση της ιστορίας της Γης. Συγκρίνοντας τα επιστημονικά δεδομένα με τις λέξεις και φράσεις της Γενέσεως 1-11, οι παραλληλισμοί είναι ξεκάθαροι. Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει ο συγγραφέας θα φέρουν την επανάσταση στο διάλογο μεταξύ επιστήμης και θρησκείας και θα θέσουν ένα εύλογο ερώτημα: σ` έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η επιστήμη υπάρχει θέση για τον Θεό;
"Ένα συγκλονιστικό έργο που έχει σκοπό να αποδείξει ότι οι Εβραίοι συγγραφείς του βιβλίου της Γενέσεως γνώριζαν τα πάντα για την εξέλιξη 3.000 χρόνια πριν από τον Δαρβίνο! Ο Πάρκερ αποδεικνύει πόσο εντυπωσιακό κείμενο είναι η Βίβλος - ειδικά όταν το εξετάζουμε μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης επιστήμης."
(The Daily Mail)
"Ένα βιβλίο-αναφορά που προσπαθεί να βρει έναν ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στην επιστήμη και τη θρησκεία."
(The Times)