To βιβλίο εξετάζει διεξοδικά την Σύμβαση Χορηγίας, που αποτελεί καινούργιο τύπο σύμβασης για τα ελληνικά δεδομένα και η σημασία της οποίας στις εθνικές και διεθνείς συναλλακτικές σχέσεις διαρκώς αυξάνεται. Δεδομένης δε και της έλλειψης ρητών νομοθετικών ρυθμίσεων (με εξαίρεση το ραδιοτηλεοπτικό Sponsoring), στην ελληνική και στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις, αναλύεται η νομική φύση της χορηγίας, η διάκρισή της από συναφείς θεσμούς και η δυνατότητα εφαρμογής διατάξεων του υπάρχοντος συμβατικού δικαίου.
Είναι σημαντική η ανάλυση των ρητρών που συνήθως περιλαμβάνονται σε συμβάσεις χορηγίας και οι οποίες ερευνώνται στο βιβλίο καθώς επίσης και των επιμέρους ειδών Sponsoring (αθλητικού, πολιτιστικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού και ραδιοτηλεοπτικού). Τέλος, παρουσιάζεται η νομική αντιμετώπιση της χορηγίας στα επιμέρους κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ευρωπαϊκά και διεθνή νομοθετικά κείμενα που ρυθμίζουν την εν λόγω σύμβαση.
Η μελέτη αυτή της κ. Α. Σινανιώτη-Μαρούδη είναι εξαιρετικά επίκαιρη, λόγω της εκρηκτικής ανάπτυξης της Χορηγίας και του Sponsoring -ιδιαίτερα εν όψει της πολιτιστικής Ολυμπιάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων- και ιδιαίτερα χρήσιμη λόγω των μεγάλων νομικών και πρακτικών συγχύσεων, που επικρατούν ως προς τη φύση και τον ρόλο της Χορηγίας και του Sponsoring και της παντελούς έλλειψης σχετικού νομοθετικού πλαισίου.
Είναι ένα βιβλίο που επιβάλλεται να διαβάσουν τόσο οι παραγωγοί πολιτισμού και γενικά όσοι επιδιώκουν οικονομική υποστήριξη υπό μορφή Χορηγίας ή Sponsoring όσο και οι χορηγοί.