Μετά από χρόνια περιθωριοποίησης, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο σημαντικών συζητήσεων, αντιπαραθέσεων και επιστημονικών μελετών. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της φεμινιστικής θεωρίας, η καθιέρωση σπουδών σε θέματα γένους, σεξουαλικότητας και ομοφυλοφιλίας, καθώς και ο διεθνής αντίκτυπος του AIDS κατέστησαν απαραίτητη την κατανόηση των περίπλοκων αλληλεπιδράσεων μεταξύ σεξουαλικότητας και υγείας στις αρχές του 21ου αιώνα.
Η αποκωδικοποίηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς στοχεύει στην προστασία της σεξουαλικής υγείας, στην κατάρριψη των ταμπού και δυνάμει στην κοινωνική πρόοδο και συνοχή.
Από τρεις ακαδημαϊκούς με εξειδίκευση σε θέματα σεξουαλικότητας, το βιβλίο προσεγγίζει συμπεριφορές που θεωρούνται μη τυπικές και επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: `πως και γιατί κάποιες σεξουαλικές πράξεις ορίζονται ως αφύσικες;`. Μέσα από την ιστορική, κοινωνιολογική και πολιτισμική ανάλυση των νομοθετικών και πολιτικών ρυθμίσεων που επηρεάζουν τη διαμόρφωση διαφόρων σεξουαλικών `κατηγοριών`, οι συγγραφείς επιχειρούν να ερμηνεύσουν τους `ηθικούς κανόνες` που διέπουν κοινωνικά φαινόμενα, όπως η κατασκευή ομοφυλοφιλικών ταυτοτήτων, ο εθισμός στο σεξ, το `κυβερνοσέξ` και ο ρόλος του διαδικτύου, η σεξουαλική εκμετάλλευση.
Ένα σύγχρονο και πλήρες επιστημονικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στην ευρύτερη επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, καθώς και σε κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για θέματα σεξουαλικής υγείας.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]