[...] Το πρώτο μέρος ανιχνεύει τη γέννηση αυτών των αυτοκρατοριών του πολιτισμού και των επικοινωνιών - δηλαδή την πρώτη περιστροφή του Κύκλου. Σε αυτό περιγράφεται πώς η κάθε νέα βιομηχανία της πληροφορίας του πρώιμου 20ού αιώνα -το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο και ο κινηματογράφος- εξελίχθηκε ξεκινώντας από μία νέα εφεύρεση.
[...] Στο δεύτερο μέρος, θα εστιάσουμε στην παγίωση της αυτοκρατορίας της πληροφορίας, συχνά με τη βοήθεια του κράτους, και τις επιπτώσεις που είχε ειδικά στην ελεύθερη έκφραση και στις μελλοντικές τεχνολογικές καινοτομίες. Για λίγο, όλοι, δικαιολογημένα, αισθανόμαστε κάποιο δέος μπροστά στις επιτυχίες της βιομηχανίας της πληροφορίας, μέσα κυρίως από την κολοσσιαία κεντρική διεύθυνση της εταιρικής δομής που δημιουργήθηκε κατά τη δεκαετία του 1930. Θα δούμε επίσης πώς η ίδια περίοδος υπήρξε η περισσότερο καταπιεστική στις ΗΠΑ σε σχέση με την ελευθερία εφαρμογής νέων ιδεών και μορφών έκφρασης.
[...] Στο τρίτο μέρος θα διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η ασφυκτική μονοπώληση της πληροφόρησης έχει εξασθενίσει ύστερα από δεκαετίες.
[...] Στο τέταρτο μέρος θα παρατηρήσουμε πώς η ακόρεστη έλξη για υπερμεγέθεις εταιρείες, που οδήγησε στις πρώτες γιγαντιαίες επιχειρήσεις της πληροφορίας στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, έσπειρε στα τέλη του μια νέα γενιά κολοσσών. [...]
[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]