Ο Λουδοβίκος Βιτγκενστάιν έχει κατά κάποιον τρόπο εξάψει τη λαϊκή φαντασία: η περίπτωσή του θεωρείται αυτή ενός σύγχρονου Σωκράτη που, ως μαιτρ της αινιγματώδους λογικής, γοητεύει και θέλγει όλο τον κόσμο. Τί λέει, όμως, ο ίδιος ο Βιτγκενστάιν για όλα αυτά;
Στο Βιτγκενστάιν με εικόνες συναντάμε έναν παράξενο άνθρωπο: τον άτρεπτο λογικό που βάζει την ποίηση πάνω απ` τη φιλοσοφία, που κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία και την εχάρισε ολόκληρη, που ζήτησε να βρει το θάνατο στα χαρακώματα του Α` Παγκοσμίου Πολέμου. Συναντάμε τον μεγάλο δάσκαλο που συμβούλευε τους φοιτητές του να παρατήσουν τη φιλοσοφία, μια βασανισμένη ψυχή που τρελαινότανε γι` αστεία και αστυνομικές ιστορίες, τον μοναχικό στοχαστή που, ωστόσο, δεν του έλειψαν οι μεγάλες φιλίες.
Δίνουμε επίσης έναν εύληπτο και κατανοητό οδηγό τόσο του βασικού του έργου Tractatus Logico-Philosophicus, που αποτελεί δείγμα κρυστάλλινης μεν, αλλά δυσπρόσιτης λογικής, όσο και των Φιλοσοφικών Παρατηρήσεων, που ως έργο είναι φιλικότερο προς τον αναγνώστη. Ο ενδιαφερόμενος που έχει μπαφιάσει από το σύνθετο χαρακτήρα αυτών των έργων ή έχει μπερδευτεί από τη φήμη του Βιτγκενστάιν και γι αυτό τρομάζει να τον πιάσει στα χέρια του και να τον διαβάσει, θα βρει στο λαγαρό κείμενο του John Heaton και στα εκπληκτικά σκίτσα της Judy Groves την ιδεώδη εισαγωγή σ` έναν απ` τους κορυφαίους φιλοσόφους του 20ού αιώνα.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]